Φάουτσι: Πιθανόν η πανδημία να τεθεί υπό έλεγχο την άνοιξη του 2022

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία COVID-19 μέχρι την άνοιξη του 2022, εάν αρκετοί Αμερικανοί εμβολιαστούν, δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.

Μιλώντας στον Anderson Cooper στο CNN, ο Fauci επαναπροσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει σε συνέντευξη νωρίτερα τη Δευτέρα στη Mary Louise Kelly του NPR.

Στη συνέντευξη στο NPR, είχε πει ότι αν «η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων εμβολιαστεί, νομίζω ότι καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να έχουμε πραγματικά να ελέγξουμε την κατάσταση μέχρι το 2022».

Ο Fauci είπε στον Cooper ότι άκουσε αργότερα τη συνέντευξη στο NPR και συνειδητοποίησε το λάθος του.

«Ήθελα να πω την άνοιξη του 2022», δήλωσε ο Fauci στο CNN. «Έκανα λάθος. Λάθος μου».

Ο Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, όταν η πλειονότητα των Αμερικανών θα έχει εμβολιαστεί ή θα έχει μολυνθεί με COVID και θα έχει αναρρώσει, το οποίο προσφέρει κάποια προστασία έναντι του ιού.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί και έχουν αναρρώσει θα πρέπει να εμβολιαστούν και εκείνοι, συμπλήρωσε.

«Νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε ένα βαθμό γενικής γενικής προστασίας της κοινότητας, ώστε καθώς φτάνουμε στις αρχές του 2022… να αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ένα βαθμό κανονικότητας».

Διαβάστε ακόμη

Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις θυμάτων κακοποίησης

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημητριάδη στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής To τραύμα είναι ένα θλιβερό γεγονός στο οποίο ένας άνθρωπος κακοποιείται, κινδυνεύει ή αισθάνεται έντονα…

Ακόμη και η ήπια νόσηση από COVID-19 μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη

Με περισσότερους από 18 μήνες πανδημίας οι ερευνητές συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 σωματικά και νοητικά. Τα ευρήματα αυτά εγείρουν ανησυχίες…

Σχόλια