Κατάθλιψη & Μελαγχολία

4 εβδομαδιαία μέρη με 45 μονάδες που περιέχουν ειδικά βίντεο από τον ψυχίατρο - ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη, εκτιμήσεις για την ψυχική σας κατάσταση, ασκήσεις και τεστ με ερωτήσεις κατανόησης.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί εξειδικευμένη μέθοδο αυτοβοήθειας για τη μελαγχολία, την κατάθλιψη και την αναβλητικότητα, με την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (CBT). Eίναι ειδικά επιμελημένο από τον ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη και περιέχει όλα όσα χρειάζεται να σας μάθει ο ψυχοθεραπευτής σας σε όλη τη διάρκεια μιας ολοκληρωμένης θεραπείας. Ακόμη, περιλαμβάνει βιωματική συζήτηση στην οποία συμμετέχουν άλλοι άνθρωποι που το παρακολουθούν, ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να κατανοήσετε και να βελτιώσετε με πολύ ουσιαστικό τρόπο τη διάθεσή σας, ανακτώντας τον έλεγχο πάνω σε ό,τι σας συμβαίνει.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 • Σε ενήλικες που υποφέρουν με συμπτώματα κατάθλιψης, μελαγχολίας ή αναβλητικότητας.
 • Σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερα για τη μεθοδολογία της Γνωσιακής Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας.
 • Σε ενήλικες που θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη μέθοδο πριν απευθυνθούν σε έναν ειδικό της ψυχικής υγείας ή αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα πρόσβασης στην εξατομικευμένη θεραπεία λόγω γεωγραφικών, γλωσσικών, ή οικονομικών περιορισμών.
 • Σε ενήλικες που ακολουθούν ήδη μία θεραπεία (πχ. ψυχοφαρμακευτική) και επιθυμούν να ενισχύσουν το αποτέλεσμά της ή να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση.
 • Σε νέους ψυχίατρους και ψυχολόγους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την τεχνική τους στην κλινική πράξη με ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα εφαρμοσμένης θεραπείας.
 • Σε γενικούς και αγροτικούς ιατρούς που επιθυμούν να προτείνουν αυτή τη μεθοδολογία σε έναν ασθενή τους που δεν έχει εύκολη πρόσβαση στην εξατομικευμένη θεραπεία.
 • Σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν αυτό το πρόγραμμα στους ασφαλισμένους τους.
 • Σε εργοδότες που επιθυμούν να προσφέρουν αυτό το πρόγραμμα στους εργαζομένους τους.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ

 • Δεν αποτελεί εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση (ενός προς έναν ή απευθείας), αλλά είναι μια αποτελεσματική, εναλλακτική θεραπεία.
 • Είναι δυνατή η προσωπική καθοδήγηση από τον ιατρό στη διάρκεια του προγράμματος, ως προαιρετική και πρόσθετη υπηρεσία.
 • Δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπους με ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό (διαρκείς αυτοκαταστροφικές σκέψεις, με ή χωρίς σχέδιο).
 • Μπορείτε να δωρίσετε αυτό το πρόγραμμα σε έναν άνθρωπο που γνωρίζετε ότι μπορεί να ωφεληθεί από αυτό.
 • Το αναγραφόμενο κόστος εγγραφής αφορά σε όλο το πρόγραμμα και όχι σε κάθε μέρος ξεχωριστά και το πληρώνετε άπαξ με την εγγραφή σας.
 • Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο και για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης ή βαρηκοΐας, καθώς είναι πλήρως υποτιτλισμένο.
 • Παρέχουμε διαρκή τεχνική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της συμμετοχής σας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε μέσα στο πρόγραμμα.

Ανατρέξτε στα περιεχομένα για ακόμη περισσότερες πληροφορίες και τη δοκιμή ενός σύντομου δείγματος από το πρόγραμμα. Looks like you have blocked notifications!

Δεν έχετε εγγραφεί

Περιλαμβάνει

 • 45 Θέματα
 • 4 Τεστ κατανόησης
 • Πιστοποιητικό

Βαθμολογία & Αξιολογήσεις

5.0
Μέσος όρος
7 αξιολογήσεις
5
7
4
0
3
0
2
0
1
0
Πως ήταν η εμπειρία σας; Μοιραστείτε τη μαζί μας!
Ανδρέας Ανδρέας
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
Με βοήθησε

Μένω σε νησί οπότε δεν μπορώ να επισκεφτώ ούτε ψυχολόγο ούτε ψυχίατρο. Αποφάσισα να δοκιμάσω το πρόγραμμα γιατί δεν μπορώ ούτε την κάμερα και το σκάιπ που είναι άλλες λύσεις. Έχασα τη γυναίκα μου πριν δύο χρόνια και με έχει πάρει από κάτω. Δεν θέλω να τα κουβεντιάζω με φίλους γιατί γίνεται χειρότερο. Με τη βοήθεια εδώ ένιωσα συμπαράσταση και έβαλα τον εαυτό μου σε μία σειρά. Ευχαριστώ πολύ

Άρης Άρης
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
Συνιστώ σε όλους

Είμαι ο Άρης και είμαι φοιτητής. Η κατάθλιψη χτύπησε την πόρτα όταν μετακόμισα για τη σχολή και άφησα πίσω τη σχέση μου και τους φίλους. Δεν έχω τα κλασικά συμπτώματα αλλά υπερβολική αναβλητικότητα με τις σπουδές μου, δεν κάνω παρέες και δεν ασχολούμαι με τίποτα σχεδόν. Ευχαριστώ τον γιατρό γιατί κατάφερα να περάσω μαθήματα.

Γιάννα Σπυροπούλου Γιάννα Σπυροπούλου
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
ουσιαστικες λυσεις

το προγραμμα καταθλιψη και μελαγχολια μου προσεφερε ουσιαστικες λύσεις και εναν τρόπο να αντιμετωπισω με διαφορετικη ματια τη ζωη μου. Υποφερω με καταθλιψη απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου

Νίκος Νίκος
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
Χρήσιμες γνώσεις

Οδηγήθηκα στην κατάθλιψη από πολλές άστοχες επιλογές μου. Μου έκανε δώρο την εγγραφή η αδερφή μου και την ευχαριστώ. Αν είχα χρήματα θα το έκανα δώρο με τη σειρά μου σε αρκετούς φίλους (μάστιγα!) που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, να καταλάβουν καλά τι παίζει!! και τι πρέπει να αλλάξουμε. Να σαι καλά γιατρέ.

Μαρία Μαρία
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
Οι συμβουλές για τον ύπνο ήταν σωτήριες

Και όχι μόνο... γιατί κανένας δεν ξέρει τι ασφυξία και τι μαύρο σκοτάδι είναι αυτό αν δεν το περάσει. Πήρα οξυγόνο μαζί σας. Επίσης με βοηθούν οι μουσικές στο ραδιόφωνο εδώ γιατί δεν έχω κουράγια για αυτά που παίζουν συνήθως τα άλλα ραδιόφωνα. Η εφαρμογή νομίζω χρειάζεται βελτίωση στην ταχύτητα που ανοίγουν ορισμένα σημεία.

Σπύρος Σπύρος
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
γραφτείτε!

βρήκαμε το πρόγραμμα τυχαία ψάχνοντας ραντεβού με τον κύριο παπαδημητριάδη και γραφτήκαμε μαζί με τη σύζυγο όσο περιμέναμε το ραντεβού μας που θα αργούσε πάνω από μήνα γιατί έχει αναμονή ο ιατρός. Όταν τελειώσαμε εδώ ακυρώσαμε το ραντεβού γιατί δεν είχαμε λόγο πια (συγγνώμη ιατρέ μας!!). Είχαμε τις απαντήσεις μας! Σε ευχαριστούμε από εδώ ιατρέ μας!!! Με αγάπη Σπύρος - Αντωνία

Στεφανία Στεφανία
Αναρτήθηκε πριν 4 μήνες
Προσεγμένο και καλοφτιαγμένο

Όλο το πρόγραμμα και ο ιστότοπος είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια και καλοφτιαγμένα. Έχετε φτιάξει με πολύ μεράκι αυτή την προσπάθεια. Ζω σε γαλλόφωνη χώρα και από όσο είμαι σε θέση να ξέρω δεν υπάρχει ανάλογη δουλειά ηλεκτρονικής θεραπείας σε αυτό το επίπεδο στη Γαλλική ή στην Αγγλική γλώσσα. Πρέπει να σκεφτείτε τη μετάφραση σε αυτές τις γλώσσες.

Περισσότερες αξιολογήσεις
Πως ήταν η εμπειρία σας; Μοιραστείτε τη μαζί μας!

Καλωσήλθατε στο CureClass

Επισκεφτείτε την αρχική σελίδα για να μάθετε τι είναι το CureClass και πως μπορεί να σας βοηθήσει, πολύ ουσιαστικά, στην κατανόηση και στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.