Η δική μου εμπειρία

  • Posted by Πέτρος on 2 Νοεμβρίου 2019 στις 10:09

    Με λένε Πέτρο. Αν με ρωτήσετε να σας πω γιατί παθαίνω κρίσεις πανικού δεν έχω ούτε ο ίδιος την απάντηση. Την πρώτη την έπαθα σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ επιστρέφοντας σπίτι μου από την πόλη που σπούδαζα. Ενώ δεν είχα ξαναπάθει ποτέ μέχρι τότε. Λίγα λεπτά αφού κάθισα και άρχισε να φορτώνει κόσμο και έκλεισε η πόρτα και μόλις ο οδηγός έβαλε μπροστά άρχισε. Εγώ δεν είχα ταχυκαρδίες, το ανάποδο. Ένιωσα ότι μουδιάζω και τα πόδια μου έκαιγαν και δεν αισθανόμουν ότι η καρδιά μου λειτουργούσε. Ήθελα να πεταχτώ όρθιος και να βγω έξω. Αλλά ήταν σα να πάτησε κάποιος το κουμπί. Τις έχω συνέχεια εδώ και δύο χρόνια. Ελπίζω στη συμμετοχή εδώ γιατί έχω δοκιμάσει διάφορα χωρίς αποτέλεσμα.

    Ορέστης απαντήθηκε πριν 4 έτη, 4 μήνες 3 Μέλη · 2 Απαντήσεις
  • 2 Απαντήσεις
  • Αθηνά

    Μέλος
    2 Νοεμβρίου 2019 στις 10:43

    Πέτρο θα σε βοηθήσει! Πρέπει να είμαστε από τους πρώτους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γιατί δεν έχει γράψει άλλο εδώ ακόμα, αλλά το παρακολουθώ ήδη λίγες εβδομάδες και για εμένα έχει κάνει όλη τη διαφορά του κόσμου.

    Προσωπικά δεν είχα κρίσεις πανικού όπως εσύ, αλλά κοινωνική φοβία με τις παρουσιάσεις που πρέπει να κάνω στη δουλειά μου και μάλιστα σε άλλη γλώσσα από τη μητρική μου. Κι εμένα καίνε τα πόδια μου κάθε φορά και νιώθω ότι κοκκινίζω και ότι με καταλαβαίνουν οι ακροατές μου. Με το πρόγραμμα κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργεί όλο αυτό και έχω αρχίσει να δαμάζω τη φοβία μου γιατί με έβαλε να ασχοληθώ με αυτήν με συγκεκριμένα βήματα, ενώ μέχρι τώρα απλά απέφευγα και να το σκέφτομαι!

    Κάνε υπομονή και ακολούθησε τα βήματα που προτείνει ο γιατρός. Αφιέρωσε χρόνο και προσοχή και όλα θα πάνε καλά! Θα δεις…

  • Ορέστης

    Μέλος
    2 Νοεμβρίου 2019 στις 13:57

    Εγώ είχα κρίσεις πανικού ξεκάθαρα λόγω πίεσης από τη δουλειά και την οικογένεια. Απέκτησα φοβία ότι θα λιποθυμήσω αν είμαι μόνος μου κάπου και δεν μπορώ να φύγω εύκολα, όπως στο αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση και ότι τότε μπορεί να γίνει ένα ντόμινο, πχ να τρακάρω κάποιον ή να φύγω σε μία κολόνα. Δουλεύοντας τις σκέψεις με προσοχή και κάνοντας καλά τις ασκήσεις χαλάρωσης άρχισα να νιώθω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και έβγαλα την τύχη από την εξίσωση. Δηλαδή πήρα λίγο απόφαση ότι μπορώ να ανοίγω και να κλείνω τον διακόπτη με τα συμπτώματα από μόνος μου. @Πέτρος δούλεψε καλά πάνω στις γραμμές που δίνει ο γιατρός στο πρόγραμμα και όταν πας παρακάτω στους στόχους και στην έκθεση να έχεις αποφασιστικότητα. Θέλει αρετή και τόλμη το πράγμα. Στείλε εδώ για ότι χρειαστείς – δεν είσαι μόνος σου.

Κάντε login για να απαντήσετε.

Ξεκινήστε έναν διάλογο
0 από 0 απαντήσεις Ιούνιος 2018
Τώρα