FAQs

Συχνές Ερωτήσεις – Χρήσιμες απαντήσεις

Προγράμματα και Σεμινάρια

Πράγματι! Είναι μια μορφή ηλεκτρονικής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας με επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα.

Ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εντελώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, θα σας αφήσει πολύ περισσότερο καταρτισμένους και ενημερωμένους γύρω από αυτό και με περισσότερες δεξιότητες και εργαλεία για να μπορέσετε να ανακτήσετε προοδευτικά τον έλεγχο πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

Κάθε πρόγραμμα έχει τη δική του βιωματική συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που το παρακολουθούν ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Η πρόσβασή σας ενεργοποιείται μετά την επιτυχημένη εγγραφή σας (ή τη συνδρομή σας) κι ο σύνδεσμος για την είσοδό σας βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του προγράμματος, κάτω από τον τίτλο του προγράμματος, “Βιωματική Συζήτηση”.

Επιλέξτε τα “Περιεχόμενα” του προγράμματος (μεσαίο tab στην κεντρική σελίδα κάθε προγράμματος κάτω από το περιγραφικό βίντεο) και πατήστε επάνω στην πρώτη μονάδα για να ξεκινήσετε.

Κάθε επόμενο μέρος είναι διαθέσιμο σε εσάς μία εβδομάδα μετά από το προηγούμενο. Όπως θα συνέβαινε με τις εβδομαδιαίες συνεδρίες σε έναν ειδικό.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θέλουμε να μεγαλώσουν μέσα στο μυαλό σας οι σπόροι που φυτέψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλουμε να έχετε χρόνο για να αφομοιώσετε το περιεχόμενο του μέρους που έχετε μόλις ολοκληρώσει, καθώς επίσης για να πραγματοποιήσετε σωστά τις ασκήσεις σας.

Κάθε πρόγραμμα έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Σας καλούμε να ολοκληρώνετε ένα μέρος κάθε εβδομάδα, εν είδει εβδομαδιαίας συνεδρίας.

Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε για τόσο χρόνο όσο μπορείτε να διαθέσετε κάθε φορά και να συνεχίζετε με το πρόγραμμα στο δικό σας ρυθμό. Θα μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα σε χρόνο έως και το διπλάσιο της κανονικής διάρκειάς του. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 4 εβδομαδιαία μέρη, μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 8 εβδομάδων. Επίσης, θα μπορείτε να επαναλάβετε ένα πρόγραμμα μία ακόμη φορά αφού το ολοκληρώσετε.

Πρώτα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο μέσα από τη σελίδα του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.

Αν υπάρχει διαθεσιμότητα, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σας θα ανοίξει σελίδα με όλες τις απαραίτητες οδηγίες και τον απαραίτητο σύνδεσμο στο διαδίκτυο όπου θα λάβει χώρα η προγραμματισμένη μετάδοση και στον οποίο θα μπορείτε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης, θα λάβετε ανάλογο email.

Πληρωμές

Αυτό το περιεχόμενο αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η δημιουργία κάθε προγράμματος και σεμιναρίου απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και πολλές ειδικότητες.

Επιπλέον, η διάθεση και η υποστήριξη του περιεχόμενου από τον ιστότοπο και από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές μας απαιτεί σημαντικές δαπάνες.

Παρόλα αυτά, προσπαθούμε πολύ ώστε το κόστος εγγραφής να παραμένει σε επίπεδο προσβάσιμο για κάθε άνθρωπο, σημαντικά πιο οικονομικό από το μέσο κόστος μίας και μοναδικής επίσκεψης σε έναν ειδικό.

Το CureClass έχει ως πρωταρχικό σκοπό του να διευκολύνει την πρόσβαση όλων στο δικαίωμα για καλύτερη υγεία.

Για την εγγραφή σας πρέπει να πραγματοποιήσετε πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, άπαξ ή με συνδρομή κατά περίπτωση.

Η ενεργοποίηση της εγγραφής ή της συνδρομής σας γίνεται αυτόματα μετά την πληρωμή σας και λαμβάνετε σχετικές ειδοποιήσεις στο email σας.

Αν για οποιονδήποτε λόγο πιστεύετε ότι έχετε πραγματοποιήσει σωστά την πληρωμή σας, τότε:

  • ανανεώστε τη σελίδα του προγράμματος που σας ενδιαφέρει
  • ελέγξτε με την τράπεζά σας ότι έχει, όντως, καταβληθεί το απαραίτητο τίμημα με την κάρτα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

Κάθε συνδρομή περιλαμβάνει ελεύθερη πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα που αναφέρονται αναλυτικά όταν επιλέγετε μία συνδρομή.

Ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να διατίθενται εκτός της συνδρομής που έχετε επιλέξει ή εκτός οποιασδήποτε συνδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στη συνδρομή σας, επιλέξτε “Υπηρεσίες Συνδρομητών” στη σελίδα “Profile” του λογαριασμού σας.

Αν έχετε ένα κουπόνι μειωμένου κόστους συμμετοχής ή δωρεάν πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα, μπορείτε να το καταχωρήσετε κατά την εγγραφή ή τη συνδρομή σας. Το τελικό τίμημα που θα πρέπει να καταβάλετε με την χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα σας προσαρμόζεται αυτόματα.

Κουπόνια μειωμένου κόστους συμμετοχής ή δωρεάν πρόσβασης διατίθενται κατά περίπτωση από ορισμένους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς ή από γενικούς / οικογενειακούς ιατρούς, ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς επίσης με συγκεκριμένα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς ή εταιρικής ευθύνης. Συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό φορέα σας, τον ιατρό σας ή τον εργοδότη σας.

Είναι μια θαυμάσια ιδέα να προσφέρετε ένα από τα προγράμματα ή τα σεμινάρια του CureClass σε έναν άνθρωπο που αγαπάτε και γνωρίζετε ότι θα μπορούσε να ωφεληθεί. Θα πρέπει να γνωρίζετε το email του.

Επιλέξτε την αντίστοιχη δωροκάρτα. Θα βρείτε αυτή την επιλογή στη σελίδα του προγράμματος ή του σεμιναρίου. Μπορείτε να επιλέξετε να δωρίσετε το σύνολο της εγγραφής ή μέρος της. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε την αποστολή της δωροκάρτας σας άμεσα ή σε μια προκαθορισμένη ημερομηνία, όπως σε μία εορτή.

Λυπούμαστε πολύ για αυτό. Προκειμένου να σας διευκολύνουμε, μπορείτε να βρείτε μαγνητοσκοποημένο το σεμινάριο που χάσατε στον σύνδεσμο που σας έχουμε αποστείλει για τη ζωντανή συμμετοχή του.

Δυστυχώς, δεν θα είναι εφικτό να υποβάλετε ερώτησεις, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα σας καλύψουν οι ερωτήσεις άλλων συμμετεχόντων που παρακολούθησαν ζωντανά.

Ραδιόφωνο και Podcast

Αν έχετε στη διάθεσή σας ένα κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS τότε μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές μας.

 Oι εφαρμογές μας για Android και iOS  σας δίνουν τη δυνατότητα της ακρόασης ακόμη και με κλειστή οθόνη, ή όσο πραγματοποιείτε άλλες εργασίες στη συσκευή σας. Ακόμη, μπορείτε να διανέμετε τον ήχο, με εξαιρετική ποιότητα, στα ακουστικά σας, ή σε εξωτερικές συσκευές ήχου όπως τα ακουστικά σας ή το bluetooth ηχοσύστημά σας.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να μάθετε πληροφορίες για τις εκπομπές του Podcast, να τις ακούσετε on-demand ή να τις κατεβάσετε για offline ακρόαση στη συσκευή σας, οποιαδήποτε στιγμή – ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Εφαρμογή Android 

Επιλέξτε μια εκπομπή στο Podcast και κάντε κλικ πάνω στην “αποθήκευση”. Η εκπομπή σας έχει αποθηκευτεί για τη διευκόλυνσή σας στο ίδιο μέρος που βρίσκονται τα άρθρα που αποθηκεύετε τα αγαπημένα άρθρα σας στο Magazine. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε άρθρο στο Magazine και εντοπίστε τα “αποθηκευμένα” σας.

Εφαρμογή iOS

Ανοίγοντας ένα Podcast εντοπίστε το σύμβολο μεταφόρτωσης. Με ένα κλικ η εκπομπή που σας ενδιαφέρει κατεβαίνει και αποθηκεύεται στη συσκευή σας. Κατόπιν, μπορείτε να τη βρείτε με την επιλογή “Podcast offline” στο μενού του ραδιοφώνου. Ακόμη, μπορείτε να τη διαγράψετε οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να σύρετε προς τα αριστερά με το δάκτυλό σας την εκπομπή από τη λίστα.

Η ζωντανή μας μετάδοση είναι ψηφιακή και δεν διακόπτεται όταν έχετε επαρκή σύνδεση δεδομένων. Ίσως θα θέλατε να ελέγξετε την ποιότητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε την ακρόαση μέσω wifi.

Δεν υπάρχει σταθερή συχνότητα αλλά προσπαθούμε να ανανεώνουμε το περιεχόμενό μας σε εύλογο χρόνο.

Αν έχετε στη διάθεσή σας τις εφαρμογές μας για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, θα δέχεστε ειδοποίηση κάθε φορά που προσθέτουμε μία νέα εκπομπή. Επίσης, ενημερώνουμε με email τα μέλη μας που έχουν εγγραφεί στο Ενημερωτικό Δελτίο του CureClass. Αναζητήστε τη φόρμα εγγραφής της email διεύθυνσής σας στην αρχική σελίδα μας.

Ο λογαριασμός σας

Όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας βρίσκονται στη σελίδα “Profile“. Εκεί, μπορείτε να αλλάξετε το ονοματεπώνυμο ή το ψευδώνυμο με το οποίο προβάλλεστε, το email σας και άλλα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς με την επιλογή “Ρυθμίσεις”.

Ακόμη, εκεί θα βρείτε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και θα μπορέσετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που απορρέουν από την πολιτική προσωπικών δεδομένων.

Όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας βρίσκονται στη σελίδα “Profile“. Εκεί, μπορείτε να αλλάξετε τη φωτογραφία σας και άλλα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς με την επιλογή “Ρυθμίσεις”. Αν επιλέγετε για την πρόσβασή σας τον λογαριασμό σας στα κοινωνικά δικτύα (πχ. Facebook, Twitter), η φωτογραφία σας είναι η ίδια με τη φωτογραφία προφίλ που διατηρείτε σε αυτά.

Ακόμη, εκεί θα βρείτε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και θα μπορέσετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που απορρέουν από την πολιτική προσωπικών δεδομένων.

Όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας βρίσκονται στη σελίδα “Profile“. Εκεί, μπορείτε να αλλάξετε το κωδικό πρόσβασης και άλλα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς με την επιλογή “Ρυθμίσεις”.

Ακόμη, εκεί θα βρείτε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και θα μπορέσετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που απορρέουν από την πολιτική προσωπικών δεδομένων.

Στη σελίδα του λογαριασμού σας “Profile” έχετε πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα που παρακολουθείτε ή έχετε παρακολουθήσει, στα τεστ σας, στα πιστοποιητικά σας και στη Wishlist με τα προγράμματα στα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε στο μέλλον.

Επιλέξτε “Εγγραφές” κάτω από την επιλογή “Προγράμματα”.

Η συνδρομή είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσετε ελεύθερη εγγραφή σε περισσότερα από ένα προγράμματα, με μικρότερο κόστος από την εγγραφή σας σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά.

Την προτιμούν υγειονομικοί με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον στα προγράμματα και οι εργοδότες που προσφέρουν τα προγράμματα του CureClass στους εργαζομένους τους.

Επιλέξτε “Υπηρεσίες Συνδρομητών” στη σελίδα “Profile” του λογαριασμού σας.

Επιλέξτε “Υπηρεσίες Συνδρομητών” στη σελίδα “Profile” του λογαριασμού σας και κατόπιν επιλέξτε τη συνδρομή που επιθυμείτε να καταργήσετε.