Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που σας κάνει πιο ελκυστικούς – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Τεράστιοι δικέφαλοι, κοιλιακοί, χολιγουντιανό χαμόγελο ή άψογες ενδυματολογικές επιλογές– όλα αυτά είναι παράγοντες που όχι μόνο πιστεύουμε ότι μας κάνουν πιο ελκυστικούς, αλλά είναι και παράγοντες για τους οποίους μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» προκειμένου να γίνουμε λίγο πιο… ελκυστικοί.

Όμως, ανεξάρτητα από το πόση προσπάθεια καταβάλλουμε για να δείχνουμε ωραίοι εμφανισιακά, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να έχουμε ξεχάσει, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την ερωτική σας ζωή. Ποιος παράγοντας είναι αυτός; Η φωνή σας.

Σωστά καταταλάβατε. Μια πρόσφατη μελέτη δημοσίευσε κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι ο ήχος της φωνής σας και ο βαθμός στον οποίο μιλάτε, θα μπορούσε να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα φλερτάρετε κάποιον σε μια βραδινή έξοδο ή όχι.

Η μελέτη – η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο The Journal of the Acoustical Society of America (μέσω του BestLifeOnline) στα τέλη Αυγούστου 2021 – επιστράτευσε 42 συμμετέχοντες (άνδρες και γυναίκες) για να ηχογραφήσουν μια σειρά φωνητικών ασκήσεων, οι οποίες στη συνέχεια αναπαράγονταν σε μια άλλη ομάδα συμμετεχόντων – οι άνδρες έπαιζαν ηχογραφήσεις γυναικών και το αντίστροφο – οι οποίοι στη συνέχεια βαθμολογούσαν τον τόνο της φωνής σε μια κλίμακα, με βάση το πόσο ελκυστική ακουγόταν.

Η ερευνητική ομάδα θέλησε να εστιάσει συγκεκριμένα σε αυτό που είναι γνωστό ως περιοχή χώρου φωνηέντων, η οποία ορίζει πόσο μακριά βρίσκονται τα φωνήεντα μεταξύ τους όταν κάποιος μιλάει. Η συναίνεση είναι ότι όσο πιο μακριά είναι η απόσταση μεταξύ τους, τόσο πιο εύκολα κατανοητή είναι η φωνή και η ομιλία κάποιου. Η Sarah Hargus, μία από τις ερευνήτριες που συμμετείχαν στη μελέτη, εξήγησε στη MailOnline: «Όσο μικρότερος είναι ο φωνηεντικός χώρος ενός ομιλητή, τόσο λιγότερο διακριτά είναι ακουστικά τα διάφορα φωνήεντα μεταξύ τους». Οι αξιολογήσεις ελκυστικότητας των συμμετεχόντων συγκρίθηκαν στη συνέχεια με τη φωνητική τους σαφήνεια.

Η μελέτη διαπίστωσε τελικά ότι οι άνδρες που μιλούσαν χαμηλόφωνα περισσότερο, δηλαδή εκείνοι που είχαν μικρότερο φωνητικό χώρο, βρέθηκαν να είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες.

Η ερευνητική ομάδα διατύπωσε τη θεωρία ότι ένας άνδρας που μιλά χαμηλόφωνα, τείνει να έχει χαμηλότερη φωνητική νότα και αυτό, για τις γυναίκες τουλάχιστον, θα μπορούσε να θεωρηθεί υποσυνείδητα ως μεγαλύτερο σημάδι αρρενωπότητας. Αντίθετα, οι ερευνητές ερμήνευσαν επίσης από τα δεδομένα ότι οι άνδρες που μιλούθσαν πιο δυνατά και μεστά, ήταν λιγότερο ελκυστικοί σεξουαλικά, πιθανότατα επειδή η καθαρή ομιλία μπορεί να συνδεθεί με τη θηλυκότητα.

Οι άνδρες φαίνεται να προτιμούν τις γυναίκες που έχουν καθαρή προφορά. Ίσως αυτό είναι που διαφοροποιεί τους άνδρες και τις γυναίκες. Όσο πιο αντίθετοι είναι μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτερο είναι το σεξαπίλ.

Μην ξεχνάτε όμως, ακόμα και αν έχετε μια σούπερ στεντόρια φωνή αλά Barry White, αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι μπορείτε να ξεχάσετε την έννοια του καλού ντυσίματος. Άλλωστε, πρέπει να κάνεις καλή εντύπωση πριν ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις θυμάτων κακοποίησης

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημητριάδη στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής To τραύμα είναι ένα θλιβερό γεγονός στο οποίο ένας άνθρωπος κακοποιείται, κινδυνεύει ή αισθάνεται έντονα…

Σχόλια