Άλλαξε η πανδημία τα «dating habits»;

Τον τελευταίο χρόν,  η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να επικεντρώνονται στο τι δίνει πραγματικά νόημα στη ζωή τους – και κυρίως να βάζουν ως προτεραιότητα την αναζήτηση μιας σοβαρής σχέσης. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι αυτή είναι η τελευταία τάση, καθώς σύμφωνα με μία μελέτη, το 53% των χρηστών εφαρμογών γνωριμιών αναφέρουν ότι, πλέον αναζητούν μία σταθερή σχέση έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πολλοί singles, έθεσαν ως προτεραιότητα τι είναι αυτό που αναζητούν σε έναν σύντροφο. Περίπου το 45% δήλωσε, ότι δίνουν λιγότερη έμφαση στη φυσική έλξη από ό,τι πριν από την πανδημία, θεωρώντας πώς αυτό θα τους βοηθήσει να βρουν τον κατάλληλο για το ενδεχόμενο μακροχρόνιας σχέσης. Ενώ η χημεία είναι σημαντική, η φυσική έλξη είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ – ένα κομμάτι που συχνά υπογραμμίζεται στις online γνωριμίες, παρά τη σχετικά μικρότερη σημασία του στη συνολική ικανοποίηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η πανδημία τους έκανε να επανεξετάσουν τη λίστα ελέγχου γνωριμιών τους (52%) και να είναι ανοιχτοί σε ένα ευρύτερο φάσμα πιθανών γνωριμιών (59%). Αυτή η αλλαγή στάσης έχει επίσης τη δυνατότητα να βοηθήσει τους ανθρώπους να συναντήσουν πιο κατάλληλους συντρόφους. Η έρευνα σχετικά με τις διαδικτυακές γνωριμίες δείχνει ότι συχνά ψάχνουμε για αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. επίπεδο εκπαίδευσης, συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά), παρόλο που αυτές οι ιδιότητες δεν είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Ίσως η διεύρυνση της αναζήτησής θα μπορούσε να μας οδηγήσει να συναντήσουμε άτομα με τα οποία είμαστε εξαιρετικά συμβατοί, ακόμη και αν δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές μας.

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι πολλά άτομα που δίνουν βάση στον χαρακτήρα και όχι στην εξωτερική εμφάνιση τους βοήθησαν να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με πιθανούς συντρόφους: το 63% ανέφερε ότι ξοδεύει περισσότερο χρόνο για να γνωρίσει κάποιον και το 69% ανέφερε ότι είναι πιο ειλικρινείς. Παρ ‘όλα αυτά, μόνο το 43% είπε ότι μέσω των εφαρμογών αναπτύχθηκε μια σοβαρή σχέση. Ωστόσο, μια μεγάλη μειονότητα των singles δεν το έδωσε ουσιαστικό χρόνο να γνωρίσει κάποιον. Και παρόλο που δεν ρωτήθηκαν στην έρευνα, είναι πιθανό μερικοί από αυτούς να αισθάνονται λιγότερο συνδεδεμένοι με τους συντρόφους τους.

Διαβάστε ακόμη

Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις θυμάτων κακοποίησης

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημητριάδη στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής To τραύμα είναι ένα θλιβερό γεγονός στο οποίο ένας άνθρωπος κακοποιείται, κινδυνεύει ή αισθάνεται έντονα…

Σχόλια